publicatii




istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Circa 3500 agricultori au protestat contra politicii fiscale pentru 2013
img_5326

 

Agricultorii din toată ţara au ieşit ieri, 31 iulie, la proteste. Producătorii au venit cu tehnica agricolă pe traseele naţionale, unde au manifestat paşnic împotriva politicii bugetar fiscale pentru anul 2013.

Manifestanţii au afişat în jur de 16 lozinci economice: "Nu – decapitalizării agriculturii", "Nu distrugeţi ramura sfeclei de zahăr", "Restituirea TVA-creşterea corupţiei", "De ce nu ascultaţi ţăranii?", "Jos politica fiscală nechibzuită" şi altele.

Producătorii de la Cahul au menţionat că în afară de seceta din anul curent care a afectat în special regiunea de sud a Moldovei, guvernarea îi impune să achite şi o taxă de 20% la producţia agricolă.

"Este o povară foarte mare pentru noi şi ne va ruina pentru că nu vom avea bani să achităm aceste taxe", a afirmat Petru Mihov, producător din raionul Cahul.

Agricultorii susţin că este pentru prima oară când producătorii s-au unit de la nord până la sud şi au încercat să-şi apere drepturile şi speră să fie auziţi de guvernare, în caz contrar vor organiza, în toamnă, proteste în capitală.

În cadrul acţiunii, în 33 de puncte, au fost mobilizate cca. 1700 de unităţi de utilaj agricol şi aproape 3500 oameni. Acţiunile de protest s-au desfăşurat fără incidente, iar fiecare punct de protest a fost supravegheat de echipaje ale poliţiei.

 

Создание сайта Studio Webmaster