publicatii




istorii

 

 

Get Adobe Flash player

MAIA ȘI AGRICULTORII AU AJUNS LA UN CONSENS ÎN PRIVINȚA REGULAMENTULUI DE SUBVENȚIONARE PENTRU 2016

Ultima ședință a Grupul de lucru responsabil de elaborarea Regulamentului cu privire la repartizarea mijloacelor fondului de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2016 a avut loc joi, 28 aprilie, la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA). La ședință au participat membrii grupului de lucru, reprezentanți ai MAIA, ai Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA), reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și asociațiilor de producători agricoli și procesatori.

Totodată, în vederea asigurării respectării cerințelor ENPARD (Programului European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru țările din vecinătatea Uniunii Europene), a fost invitată Iva Stamenova, managerul de proiect pentru Agricultură, Dezvoltare Rurală și Siguranța Alimentelor al Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Participanții la ședință au pus în discuție propunerile de modificare a unor prevederi din Regulament, parvenite în perioada de consultare a documentului. Astfel, au fost analizate propunerile asupra noțiunilor de bază, a măsurilor de sprijin, a criteriilor de eligibilitate, etc. Au fost dezbătute posibilitățile de formulare a conținutului Regulamentului astfel încât să fie asigurată reducerea numărului cazurilor de fraudă din partea producătorilor precum și să fie evitată multipla subvenționare.

Menționăm că la ședință au fost prezenți și reprezentanții Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform, membri ai  Grupului de lucru responsabil de elaborarea Regulamentului pentru subvenționare.

Amintim că AGROinform a participat activ la toate ședințele grupului de lucru, membrii Federației Naționale a Agricultorilor venind cu propuneri la elaborarea Regulamentului pentru Subvenționare, mai mult de jumătate dintre care s-au regăsit în varianta finală a documentului. La fel, precizăm că AGROinforn a insistat în repetate rânduri asupra necesității consolidării acțiunilor întru accesarea Fondului ENPARD.

Potrivit comunicatului de presă al MAIA, după ce vor fi operate modificările aprobate în cadrul ultimei ședințe de lucru, Regulamentul cu privire la repartizarea mijloacelor fondului de subvenționare a producătorilor agricoli pentru anul 2016 urmează a fi promovat conform procedurilor legale.

 

 

Создание сайта Studio Webmaster