publicatii

istorii

Comunicat de presa

Asociațiile de afaceri de pe ambele maluri ale Nistrului își consolidează capacitățile cu sprijinul Uniunii Europene

Zece Asociații de Business de pe ambele maluri ale Nistrului au primit de la Uniunea Europeană granturi în valoare de 4.700 Euro pentru intensificarea colaborării și îmbunătățirea ofertei de servicii business acordate companiilor de pe ambele maluri. Asociațiile beneficiare reprezintă diferite ramuri ale economiei, cum ar fi agricultura și construcțiile, altele fiind interramurale: confederația patronatelor, asociațiile femeilor antreprenoare și Camerele de Comerț și Industrie. Proiectul este realizat în cadrul Programului finanțat de Uniunea Europeană „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Participanții sunt instruiți și ghidați în elaborarea Planului Organizațional de Dezvoltare,  managementul proiectului, managementul financiar, al resurselor umane, leadership. Cursuri specializate în domeniul de activitate al asociațiilor (agricultură, construcție) au menirea de a crește nivelul de instruire al reprezentanților și membrilor acestora. Proiectul prevede și vizite de studiu în două state din Uniunea Europeană cu scopul de a prelua experiența avansată în atragerea membrilor, depășirea provocărilor economice, stabilirea viitoarelor parteneriate, ș.a..

Cea de-a doua rundă a proiectului prevede acordarea unor granturi în valoare de 2.800 Euro pentru susținerea a trei parteneriate durabile între asociațiile de business de pe ambele maluri ale Nistrului.

Activitățile proiectului „Îmbunătățirea oportunităților și serviciilor disponibile comunităților de afaceri de pe ambele maluri ale râului Nistru prin susținerea Asociațiilor de Business” sunt organizate în perioada decembrie 2015 - octombrie 2017.

Asistența tehnică acordată proiectului este asigurată de Asociația Obștească Alternative Internaționale de Dezvoltare (Chișinău) în parteneriat cu Centrul de Instruire și Consultanță „Yahont” (Bender) și RD Consulting (Polonia).

Proiectul este realizat în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii, finanțat de Uniunea Europeană în valoare de 10 milioane de euro și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Programul contribuie la sporirea încrederii între locuitorii de pe ambele maluri ale râului Nistru prin implicarea reprezentanților autorităților locale, mediului de afaceri și ai societății civile în proiecte comune.

Создание сайта Studio Webmaster