publicatii
This page require Adobe Flash 9.0 (or higher) plug in.

Cele patru organizații de agricultori s-au întrunit din nou

Şedinţa Comună a celor patru organizații reprezentative ale agricultorilor s-a desfășurat în ziua de 26 august 2015. Reprezentanții Uniagroprotect, AGROinform, Federaţia Fermierilor și Moldova-fruct s-au adunat pentru a discuta cum vor proceda în continuare, având în vedere situația dificilă din sectorul agricol.

Iurie Hurmuzachi, vicedirectorul AGROinform a expus poziţia organizaţiei și a declarat că Federația nu aderă la Platforma sus-menționată și optează pentru continuarea dialogului cu autorităţile de stat. „ Nu excludem necesitatea protestelor, dar considerăm că momentul dat nu este unul potrivit”, a mai spus el.

Unii lideri ai agricultorilor s-au pronunțat pentru aderarea la Platforma DA și începerea protestelor din data de 6 septembrie. S-a menționat în cadrul Ședinței Comune un șir de probleme cu care se confruntă agricultorii. S-a vorbit despre faptul că Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) nu eliberează antreprenorilor din sector certificatele necesare în termenii utili, ci tergiversează situaţia pentru a estorca bani. S-a amintit despre seceta din vara aceasta și pierderile apărute în urma ei, dar și despre faptul că statul nu a sprijinit producătorii agricoli şi nu a elaborat o politică agrară adecvată situaţiei.

Într-un final membrii Consiliilor celor patru organizați au decis să se mobilizeze pentru protestele din 6 Septembrie. Ei au completat lista revendicărilor din Pachetul Agricol, adică să fie soluționate problemele cu ANSA; să fie stabilite compensaţii pentru pierderile din cauza secetei. La fel s-a hotărât să fie reluate protestele și după 6 septembrie,  însă încă nu a fost elaborat un plan de acţiuni.

 

Site la comanda de la Studio Webmaster