publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

AGROinform organizează, în parteneriat, forumul: „Oportunităţi de comerţ agricol în Bazinul Mării Negre”
logo_black sea

Antreprenori agricoli din Republica Moldova, Ucraina şi România se vor întruni în perioada 28-29 septembrie, curent, în cadrul Forumului cu genericul: „Oportunităţi de comert agricol în Bazinul Mării Negre", care se va desfăşura în oraşul Galaţi, România.

Evenimentul este parte al proiectului „Facilitarea comerţului cu produse agro-alimentare în Bazinul Mării Negre" implementat de Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova AGROinform în parteneriat cu Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor Private, Mici şi Mijlocii din Galaţi, România şi Fondul Regional de Susţinere a Antreprenorilor din Odessa, Ucraina în cadrul „Programului Operaţional Comun Bazinul Mării Negre", finanţat de Uniunea Europeană.

Forumul are ca scop promovarea relaţiilor comerciale dintre antreprenorii agricoli din cele trei ţări şi identificarea căilor de colaborare, oportunităţilor de investiţii şi afaceri în parteneriat. Programul forumului include sesiuni în cadrul cărora fiecare din ţările participante va descrie situaţia în sectorul agricol al regiunii pe care o reprezintă, constrângerile şi perspectivele de colaborare pentru viitor în domeniul comerţului cu produse alimentare agricole. Vor fi organizate mese rotunde tematice: oportunităţi de business şi comerţ în sectorul de fructe, legume şi cereale. În cadrul discuţiilor vor fi identificate căi de cooperare şi stabilire a parteneriatelor ce ţin de vânzarea producţiei agricole. De asemenea, participanţii forumului vor vizita piaţa agricolă şi expoziţia anuală specializată Ziua Recoltei din Galaţi.

La eveniment vor participa oficialităţi din partea celor trei state: Ştefan Chitoroagă, viceministru al agriculturii din Republica Moldova, Ion Mocanu, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Agricultură, Galaţi, România şi reprezentantul Departamentului General de Agricultură şi Dezvoltare din regiunea Odessa, Ucraina.

 

Создание сайта Studio Webmaster