publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Mai mult de 100 de legumicultori, membri ai AGROinform au fost instruiti de un expert italian

legume

Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform a fost selectată și în anul curent în calitate de prestator de servicii în cadrul proiectelor IFAD.
Astfel, la finele lunii februarie, curent, AGROinform a prestat servicii de logistică pentru organizarea seminarelor în domeniul tehnologiilor moderne de producere a legumelor în spații protejate. Seminarele au fost ținute de de un expert internațional care a instruit producătorii de legume din raioanele: Drochia, Hîncești, Nispoereni și Ungheni despre tehnologiile moderne de producere a legumelor în spații protejate, a prezentat proiecte de construcție a serelor eficiente pentru condițiile Republicii Moldova.
Seminarele au fost prezentate de reprezentantul companiei Idromeccanica Lucchini în Moldova, Cezare Ghizzi.
El a menționat că este reprezentantul unei companii lider in productia de sere acoperite cu material plastic și a prezentat un șir de modelele de sere tunel, sere cu perete vertical, sere cu arcade multiple. Prezentările au prezentat un interes deosebit pentru legumicultori moldoveni.
Producătorii de legume din Republica Moldova au recunoscut că mai au mult de lucru pentru a obține 55 kg de roșii pe un metru patrat, așa cum obțin producătorii din Italia. De asemenea, legumicultorii au fost curioși să afle metodele de încălzire a serelor, aceasta fiind de fapt o problemă pentru producătorii din Republica Moldova care nu reușesc să producă legume în sezonul rece al anului, din cauza costurilor ridicate pentru încălzire a serelor.
Participanții la seminare au menționat despre dorința de spori veniturile prin producere calitativă și cantitativă, în acest sens ei recunosc că veniturile obținute de pe o suprafață de 10 ari de seră, depășesc veniturile care pot fi obținute de pe un hectar plantat cu legume în câmp deschis. Pentru viitor, producătorii de legume doresc să își modernizeze serele după modelele prezentate de expertul italian.

 

Создание сайта Studio Webmaster