publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Agricultorii solicită votarea, în regim de urgenţă, a legii privind impozitul unic

impozit

Organizațiile de fermieri au înaintat, recent, o scrisoare către fracțiunile parlamentare în care au solicitat votarea, în cel mult 14 zile, a variantei finale a legii privind impozitul consolidat în agricultură.
În adresare se menționează: "În perioada dezbaterilor proiectului nominalizat, în cadrul comisiilor parlamentare, deputații și reprezentanții agricultorilor au reușit, practic, să identifice soluții pentru un șir de probleme ce țin de mecanismul aplicării impozitului consolidat, cum ar fi: subiecții impunerii, cotele impozitului (pentru fermierii care dețin mai puțin de 10 ha a fost propusă o cota redusă de 2 lei pentru un grad/hectar), termenele de achitare și impactul eventual al legii pentru autoritățile locale de nivelul întâi. Divergențele rămase nu reprezintă impedimentele imposibil de depășit și pot fi soluționate în câteva zile."
Documentul prevede că agricultorii vor plăti un impozit ce va substitui şase taxe, din totalul celor nouă plătite în prezent.
Este vorba despre impozitul pe venit, funciar şi pe imobil. De asemenea, va fi substituită taxa pentru apă, pentru drumuri. Fermierii vor plăti doar TVA, precum şi contribuţiile în fondul asigurărilor sociale şi prima de asigurare medicală.
Impozitul unic va fi calculat în funcţie de bonitatea solului şi va ajunge, în medie, la 200 de lei pentru un hectar de teren agricol. Fermierii spun că introducerea impozitului consolidat în agricultură este o necesitate stringentă, care e va permite să depăşească mai uşor obstacolele birocratice. Proiectul a fost votat în primă lectură de către Parlament, pe data de 28 martie 2013.

 

Создание сайта Studio Webmaster