publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

La Hîncești a fost organizat un marș public de combatere a fumatului

hincesti

Spune nu fumatului! Acesta a fost genericul activității comunitare desfășurată la 6 iunie, curent, de către Centrul de Extensiune în Agricultură Hîncești, membră a Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova "AGROinform". Evenimentul a fost organizat în formatul unui marș stradal la care au participat femei din cadrul Cercului de Studiu din Hîncești, reprezentante ale nucleelor comunitare din localitățile Drăgușenii Noi, Cărpineni, Cotul Morii, autorități publice, medici, elevi, reprezentanți ai mass-media.
Scopul manifestației a fost de a informa și conștientiza despre problemele provocate de fumat. Preşedintele raionului, Grigore Cobzac, a salutat iniţiativa organizatorilor, specificând că anual Consiliul raional alocă mii de lei pentru tratarea maladiilor provocate de fumat.
"În Moldova problema fumatului este una gravă. Deși există legi, care interzic fumatul în anumite locuri, precum ar fi instituțiile de învățământ sau cele medicale, ele nu sunt respectate", a spus Maria Rotaru, organizatoare a evenimentului.
Participanții la marș au venit cu pancarte și au scandat împreună lozinci de combatere a fumatului. La eveniment au participat circa 80 de persoane.

 

Создание сайта Studio Webmaster