publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Reprezentantele rețelelor de femei, create de AGROinform, au participat la un atelier de instruire

mca

20 de femei, reprezentate ale rețelelor de femei din toate regiunile țării, create de AGROinform cu suportul financiar al ACED, au participat la 23 iulie în cadrul unul atelier de instruire "Consolidarea rețelei femeilor din businessul agricol din Moldova", organizat de FPM Moldova în cooperare cu Proiectul Completivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED).
În cadrul evenimentului au fost discutate oportunităților existente privind crearea rețelelor menite să faciliteze cooperarea între femeile care au afaceri în domeniul agricol, fie că este vorba de plantații viti-vinicole, livezi intensive sau cultivarea legumelor etc. Necesitatea creării de rețele de cooperare este determinată de condițiile impuse de agricultura modernă și realitățile pieței agricole, în care asocierea dintre producătorii agricoli reprezintă un mecanism eficient de promovare a legumelor și fructelor autohtone, a drepturilor și intereselor legitime ale fermierilor.
Discuțiile din cadrul atelierului au fost facilitate de către expertul Corporației Provocările Mileniului (SUA) Leslie Tucker, care a realizat mai multe sesiuni de instruire menite să dezvolte abilitățile femeilor de a interacționa și a comunica eficient în vederea creării acestor rețele, identificării de oportunități. Grație forumului dat, participantele au avut ocazia de a discuta mai multe subiecte de interes comun cum ar fi: identificarea problemelor care ar afecta o afacere agricolă condusă de o femeie, depășirea stereotipurilor sociale existente, posibilitățile de dezvoltare a afacerilor comune, identificarea de noi piețe de desfacere și tehnologii de creștere a producției agricole.
Asigurarea şanselor egale pentru toţi beneficiarii Programului Compact este o prioritate a proiectelor FPM Moldova. Astfel componenta de asigurarea a echității de gen este o precondiție pentru toate activitățile realizate în domeniul reformării sectorului de irigare și a tranziției la agricultura performantă. Conform statisticilor existente, în Republica Moldova în jur de 30% dintre femeile de vârstă activă sunt implicate în sectorul agricol al ţării.

 

Создание сайта Studio Webmaster