publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

AGROinform promoveaza linia de creditare a FPM in randul agricultorilor

logo vertical-ro

Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform a fost contractată de Fondul Provocările Mileniului (FPM) cu scopul de a promova linia de creditare destinată investiţiilor în infrastructura post-recoltare.
Astfel, în perioada octombrie 2013-martie 2014 AGROinform în parteneriat cu Centrul pentru Dezvoltare Rurală organizează 15 seminare de informare pentru producătorii agricoli din Ungheni, Nisporeni, Călărași, Telenești, Strășeni, Hîncești, Leova, Cantemir, Cahul, Orhei, Criuleni, Dubăsari, Anenii Noi, municipiul Chișinău și UTA Găgăuzia.
În același timp, Federația publică anunțuri și articole în presa locală și națională pentru a informa producătorii agricoli despre posibilitatea și avantajele accesării creditelor FPM.
Programul de credite pentru investiții în infrastructura post-recoltare în valoare de 12 mil. USD prevede acordarea de credite în sumă de 50 000 - 600 000 USD (sau echivalentul în lei sau euro a acestor sume), pe termen de 3-7 ani. Creditele sînt destinate producătorilor agricoli și agenţilor economici din domeniul agro-alimentar, pentru a susține investițiile în dezvoltarea infrastructurii post-recoltare.
Împrumuturile sînt oferite pentru procurarea sau construcția depozitelor frigorifice, altor încăperi pentru procesarea, păstrarea fructelor, legumelor, strugurilor și procurarea terenului aferent acestor imobile; procurarea echipamentului pentru prelucrarea, sortarea, spălarea, ambalarea fructelor, legumelor și strugurilor, procurarea echipamentului de laborator pentru controlul calităţii; achiziţionarea camioanelor termo, frigo, refrigeratoarelor care corespund standardelor EURO 5 sau 6. Totodată, Programul de credite oferă eliberarea de TVA și taxe vamale la procurarea bunurilor/lucrărilor/serviciilor din mijloacele creditelor acordate.
Programul de credite este gestionat de Directoratul Liniei de Credite pe lîngă Ministerului Finanțelor, iar împrumuturile sînt acordate prin intermediul a 7 bănci selectate: Moldova Agroindbank, Moldindconbank, Mobiasbanca Groupe Societe Generale, Victoriabank, Energbank, Banca Socială și Comerțbank.

 

Создание сайта Studio Webmaster