publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Organizațiile de fermieri insistă pe introducerea impozitului consolidat în agricultură

impozit-forfetarFederația AGROinform în comun cu alte 4 asociații de producători agricultori au elaborat o declarație comună în care demonstrează necesitatea de a introduce impozitul consolidat în agricultură. Declarația a fost adresata președintelui Parlamentului, Igor Corman și primului ministru, Iurie Leancă.
Reprezentanții producătorilor afirmă că "o bună parte din problemele ce ţin de politica fiscală în agricultură pot fi soluţionate prin introducerea unui impozit consolidat agricol, calculat pe unitatea fixă de suprafaţă de teren agricol, ţinînd cont de indicatorul de fertilitate, care va comasa impozitul pe venit, impozitul funciar, taxele rutiere, plata pentru resursele naturale, plata pentru apă şi taxa pentru amenajarea teritoriului."
Asociațiile propun stabilirea cotei generale a impozitului consolidat în mărimea de 3 lei pentru un grad/hectar şi cotei reduse (pentru gospodăriile ţărăneşti ce prelucrează mai puţin de 10 ha) în mărimea de 2 lei pentru un grad/hectar.
"Insistăm ca în anul 2014 impozitul consolidat să fie aplicat cu titlu de proiect-pilot în cel puţin 3 raioane ale Republicii Moldova", se mai spune în declarație.

 

Создание сайта Studio Webmaster