publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Federația AGROinform a participat la Târgul AGRALIM


agralim-3111La 16 mai, la Iași a avut loc Întîlnirea Anuală de Club a Fermierilor din regiunea de Nord-Est a Republicii Moldova. Întîlnirea și-a propus să aducă în discuție noutățile din cadrul politicilor din domeniul agriculturii la nivel european și național, precum și situația agriculturii în regiunea de Nord-Est și Republica Moldova.
De asemenea, au fost prezentate exemple de bună practică ale fermierilor din Moldova și soluții oferite de companii celor ce activează în domeniul agriculturii.
Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform, a fost reprezentată de către Directorul executiv, Aurelia Bondari și Vice directorul, Iurie Hurmuzachi.
Evenimentul profesional a reconfirmat poziționarea Târgului pentru Fermieri AGRALIM în contextul regional și orientarea atât spre fermierii din Republica Moldova, cât și spre cei din regiunea de Nord-Est a României, în urma constatării unei nevoi de sprijin și a necesității existenței unui schimb permanent de experiență între aceștia: „Apreciez aceste evenimente foarte importante pentru comunitatea fermierilor și care confirmă solidaritatea și concentrarea eforturilor și a transferului de cunoștințe. În acest fel, prin acest tip de întâlniri, fermierii din România, la fel ca și cei din Republica Moldova, au o participare directă în ceea ce privește stabilirea politicilor agrare și o poziție fermă, susținută, în negocierea cu Guvernul. Vreau să mulțumesc organizatorilor pentru parteneriatul încheiat pentru evenimentele din acest an și invitația deschisă de participare la evenimentele din septembrie adresată tuturor membrilor asociației noastre", a declarat Aurelia Bondari.
Întâlnirea Anuală a Clubului Fermierilor AGRALIM va fi urmată în toamnă de patru mari evenimente care marchează calendarul agricol în regiunea de Nord-Est și Republica Moldova, în perioada 18 – 21 septembrie 2014, la Ezăreni – Stațiunea didactică a USAMV Iași: Târgul pentru Fermieri AGRALIM, manifestare profesională adresată fermierilor medii și mari; Festivalul Naturii, dedicat micilor producători și publicului larg; Forumul Agricol al Regiunii de Nord-Est (18 septembrie); Gala premiilor de excelență în agricultură pentru regiunea Nord-Est (20 septembrie).

 

Создание сайта Studio Webmaster