publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Agricultorii au decis reluarea protestelor, dar nu refuză dialogul cu autoritățile

FOTO STIRE 7 APRILIEÎn ziua de 7 aprilie a avut loc Ședința comună a celor patru organizații reprezentative ale agricultorilor: AGROinform, UniAgroProtect, Moldova-Fruct și Federația Fermierilor. În cadrul ședinței s-a discutat despre rezultatele protestelor din 27 martie și situația actuală din sector.

La ședință s-a decis continuarea dialogului cu autoritățile R. Moldova, în acest caz cu reprezentanții Parlamentului, specificându-se că discuțiile cu reprezentanții Guvernului de până acum nu au adus nici un rezultat. Mai mult decât atât, după protestele din 27 martie, agricultorii nu au fost contactați de autorități pentru reluarea dialogului.

Andrian Candu, președintele Parlamentului care a venit la mijlocul ședinței, a chemat agricultorii la un dialog constructiv pentru rezolvarea problemelor acestora.
Agricultorii au decis să continue calea dialogului cu autoritățile în timpul cel mai apropiat, în paralel pregătindu-se de următoarea etapă a protestelor. În caz că în cel mai scurt timp nu vor fi rezultate reale în urma dialogului, ei au anunțat că imediat după Paști, vor bloca drumurile naționale, apoi vor veni cu tehnica agricolă spre capitală.

 

Создание сайта Studio Webmaster