publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Agricultorii au ieșit din nou la proteste

FOTO STIRE 16 APRILIEAgricultorii au blocat, sau cel puțin au încercat să blocheze traseele naționale în ziua de 15 aprilie, așa cum au declarat, în semn de protest față de lipsa de acțiuni în agricultură, din partea guvernanților. Din păcate, în cele mai multe puncte, fermierii au fost împiedicați la propriu de polițiști să blocheze complet drumul, fiind nevoiți să lase cel puțin o bandă de acces a transportului auto.

Mai mult decât atât, organizatorii protestelor au declarat că de această dată au ieșit mai puțini agricultori în stradă, deoarece au fost amenințați de către organele de poliție că vor avea probleme dacă vor ieși la proteste. Totuși, agricultorii nu se lasă și spun că dacă revendicările lor nu vor fi îndeplinite, următoarea etapă a protestelor va fi marșul cu tehnică agricolă spre Chișinău.
Alexei Ivanov, președintele AGROinform, prezent la Brăviceni, Orhei, ne-a declarat că a venit din câmp direct la proteste. „Ne-am adunat în regiunea satului Brăviceni, mergem până la Orhei, ne întoarcem înapoi și apoi plecăm iarăși în câmp. Aceasta este situația. Sperăm încă o dată că vom fi auziți de guvernanți, ei deja cunosc toate cerințele noastre. În caz că nu ne vor auzi nici de această dată, probabil vom lua măsuri mai radicale în curând. Nu ne dorim acest lucru și nu este scopul nostru. Dorim doar să fim auziți, iar revendicările noastre să se rezolve cât de cât”.

Potrivit organizatorilor protestelor, în curând agricultorii se vor întruni într-o următoare Ședință Comună, pentru a decide cum vor evolua lucrurile în continuare. Dacă autoritățile nu vor reacționa la revendicările lor, s-ar putea ca următorul pas să fie marșul cu tehnica agricolă în Piața Marii Adunări Naționale.

 

Создание сайта Studio Webmaster