publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

A avut loc o nouă Ședință Comună a agricultorilor

FOTO STIRE 25 APRILIEÎn ziua de 24 aprilie a avut loc Ședința Comună a celor patru organizații reprezentative ale agricultorilor. În cadrul ședinței s-a vorbit despre organizarea protestelor din zilele de 27 martie și 15 aprilie și despre acțiunile de mai departe care urmează să fie întreprinse de agricultori. Cei prezenți au menționat despre necesitatea continuării acțiunilor de protest, specificându-se că următorul pas va fi un marș cu tehnica agricolă spre capitala țării Chișinău. Se prevede blocarea intrărilor în capitală și un miting în centrul orașului. A fost stabilită data acestui marș, ziua de 27 mai – aleasă unanim de cei prezenți la Ședință.

Alexei Ivanov, președintele AGROinform a menționat despre necesitatea reluării discuțiilor cu factorii de decizie, iar în caz că nu vor fi rezultate, de ocupat serios de organizarea mitingului din 27 mai. „Vom putea bloca intrările spre capitală cu vreo 20-30 de tractoare”, a specificat Ivanov.

Valeriu Cosarciuc, președintele Federației Fermierilor a declarat că în urma protestelor din 15 aprilie, agricultorii sunt chemați la poliție unde le sunt aplicate amenzi și înmânate procese verbale. „Drumurile au fost blocate acolo unde a fost posibil. Trebuie să menționăm că poliția în timpul protestelor a fotografiat tractoarele și acum merg pe rând pe la casele oamenilor și îi amendează. Este momentul să continuăm acțiunile noastre”, declară Cosarciuc.

Iurie Hurmuzachi, vicedirector AGROinform a declarat că înțelege factorul uman și regretă pentru cei care au probleme după ce au ieșit la blocarea drumurilor, dar nu îi critică pe cei care s-au temut și nu au ieșit. „Pentru manifestarea din 27 mai este important să lucrăm foarte bine în teren, să vorbim cu agricultorii și să le explicăm de ce este important să ne mobilizăm”.

Alexandru Slusari, președintele UniAgroProtect a relatat faptul că deși mulți producători au fost intimidați de autorități, unii dintre ei au rezistat la presiuni. Agricultorii prezenți la Ședința Comună au specificat importanța atragerii tuturor în organizarea protestelor și tendințele de încercare de dezbinare a acestora de către diverse forțe.

 

 

Создание сайта Studio Webmaster