publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

AGROinform – o organizație importantă de consultanță agricolă

Reprezentanții Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform, au participat în luna aprilie curent la Conferinţa Internaţională: „Sisteme de consultanţă agricolă şi extensiune rurală, cele mai bune practici şi experienţa ţărilor Parteneriatului Estic”. Evenimentul a avut loc la Riga, Letonia, ţară care a preluat de la începutul anului 2015, președinția semestrială a Consiliului Uniunii Europene (UE).

Conferința a fost organizată de Președinția Letoniei, Comisia Europeană și Panelul pentru Parteneriatul Estic în Agricultură și Dezvoltare rurală, a declarat Iurie Hurmuzachi, vicedirectorul AGROinform. De asemenea, la Conferință au participat miniștrii agriculturii și reprezentanții societății civile din țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ukraina. „Conferința a fost organizată la un nivel foarte înalt și a urmărit două scopuri majore”, susține Iurie Hurmuzachi. Primul a fost stabilirea unor înțelegeri și semnarea unui Acord dintre ministere privind organizarea unui summit al Parteneriatul Estic în luna mai 2015. Al doilea scop a vizat întărirea cooperării între factorii de decizie și alți actori implicați în serviciile de dezvoltare în agricultură și spațiul rural, în acest context au participat la lucrările conferinței reprezentanți UE, dar și din țările Parteneriatul Estic.

În cadrul Conferinței a existat posibilitatea de comparație între sistemele de consultanță din țările Parteneriatului Estic și cele din UE, care sunt extrem de avansate. AGROinform este o organizație importantă de consultanță agricolă și reprezentarea intereselor în R. Moldova, iar activitatea pe care o desfășoară a fost apreciată înalt de participanții la Conferință. Consultanța agricolă a fost dezvoltată de AGROinform începând cu anul 2000 și acum organizația vine cu un șir de produse, care au fost minuțios și treptat elaborate. Amintim despre crearea și dezvoltarea cooperativelor, crearea și dezvoltarea grupelor neformale, a grupelor de vânzări, a cercurilor de studiu comunitare, a cercurilor de studii pentru fermieri, două sisteme informaționale de marketing, ziarul AgroMediaInform, expertiză în dezvoltarea afacerii pe tot ciclul, începând de la crearea întreprinderilor până la accesarea piețelor, consultanță specializată diversă în special pe aspectele economice etc. Astfel, mai mulți participanți din țările Parteneriatului estic și-au exprimat dorința de a veni în Moldova pentru schimb de experiență, fiind interesați de ceea ce face AGROinform.

 

Создание сайта Studio Webmaster