publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

O delegație din Ungaria în vizită la AGROinform

În ziua de 15 mai, la sediul Federației Naționale a Agricultorilor AGROinform a venit în vizită o delegație ungară, în frunte cu Matyas Szilagyi, ambasadorul Ungariei în R. Moldova. Discuția între reprezentanții AGROinform și delegația Ungariei a vizat colaborarea între țările noastre în domeniul agrar, posibilitatea de participare la expoziții de specialitate și dezvoltarea comerțului între ambele țări. Printre oaspeții ungari, pe lângă Ambasadorul Matyas Szilagyi, au fost prezenți Gyula Budai – însărcinat la nivel ministerial cu măsurile comerciale externe al Ministrului Afacerilor Externe și Comerțului Ungariei; Stifter Adam, specialist principal al Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului Ungariei, dar și alți oficiali.

Iurie Hurmuzachi, vicedirectorul AGROinform a salutat prezenta înalților oaspeți și le-a mulțumit pentru inițiativa de a ne vizita organizația. El a declarat că specialiștii Federației cunosc câte puțin din experiența ungară în agricultură, din vizitele realizate în această țară și din schimburile de experiență modeste care au existat până acum. Iurie Hurmuzachi a făcut o scurtă prezentare a organizației, vorbind despre începutul activității încă din anul 1998. El s-a referit la modul de organizare internă a Federației, la cele 15 organizații regionale pe care le are AGROinform, la modul de colectare a cotizațiilor de membru etc.

Oaspeții ungari au vorbit despre structura Camerei Agrare din Ungaria. Ei au relatat faptul că în 2013 Camera Agrară a fost reformată, iar acum ea are rolul de a apăra interesele agricultorilor. Agricultorii unguri, producători mici sau mari, sunt obligați să fie membri ai acestei structuri, dacă vor să beneficieze de fonduri europene și de alte servicii. Camera Agrară a Ungariei are peste 300 000 de membri, care plătesc cotizații în dependență de veniturile lor. Agricultorii unguri beneficiază în acest sens de servicii din partea Camerei.

Reprezentanții AGROinform au fost bucuroși să poată afla detalii despre o organizație europeană care apără interesele agricultorilor. De asemenea, reprezentanții Camerei Agrare și-au oferit sprijinul lor în vederea unei colaborări pentru crearea legăturilor între agricultorii celor două țări. Iurie Hurmuzachi a declarat că avem ce învăța de la colegii maghiari, deoarece Ungaria, încă în perioada sovietică, este cunoscută ca țară ce are un sistem agricol dezvoltat.

 

Создание сайта Studio Webmaster