publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Un grup de parlamentari se va ocupa de problemele agricultorilor

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, s-a întâlnit în ziua de 20 mai cu fermierii, care-și arată nemulțumirea față de politicile statului în domeniul agricol.

Anularea impozitului pe profit, elaborarea unei legi prin care vor fi create mecanisme de creditare ieftină pentru agricultori, subvenționarea pe hectar, și nu pe investiții cum este în prezent, modificarea legislației privind modalitatea de calcul a prețurilor la produsele petroliere, dreptul fermierilor de a importa produsele petroliere, modificarea legii cu privire la TVA-ul produselor agricole, formarea unui consiliu de supraveghere la AIPA cu implicarea fermierilor, precum și limitarea perioadei de timp de plată a produselor agricole după vânzare, care este astăzi de 90 de zile. Astea sunt acțiunile prezentate de președintele Parlamentului, Andrian Candu, care urmează să fie implementate de autorități până la 1 iulie. Reprezentanții agricultorilor prezenți la întâlnire au declarat ca acest pachet de acțiuni să fie prezentat printr-un proiect de lege.

Astfel, așa-numitul pachet agricol a fost inclus pe ordinea de zi a Ședinței Parlamentului din 21 mai. Parlamentul a format o comisie pentru elaborarea unui pachet de legi ce ține de susținerea agricultorilor. Potrivit lui Andrian Candu, grupul de lucru urmează să identifice surse financiare suplimentare pentru Fondul de subvenționare. „Am discutat despre creditarea de către bănci printr-un mecanism simplificat și s-a propus modificrea legislației ce ține de formarea prețului la produsele petroliere pentru necesitățile lor interne. Despre TVA, s-a vorbit despre o rată redusă de 8% a impozitului la produsele agricole. Se propune ca 8% să se refere la toate produsele agricole”, a declarat acesta.

 

Создание сайта Studio Webmaster