publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Rețeaua Nord a femeilor din agricultură, în continuă dezvoltare

În prima jumătate a anului 2015 a continuat activitatea de dezvoltare a Rețelei de socializare a femeilor din agricultură din zona Nord. Membrele Rețelei au participat la numeroase instruiri, seminare, mese rotunde și vizite de studiu. Activitățile de instruire pentru femeile din agricultură din regiunea Nord sunt desfășurate de către Federația Națională a Agricultorilor AGROinform și susținute de către Proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Corporația Provocările Mileniului (MCC).

Activitățile pentru Rețeaua Nord au demarat cu Ședința grupului consultativ din regiune, care s-a desfășurat la finele lunii martie în orașul Bălți. În cadrul ședinței a fost elaborat planul de activitate detaliat al Rețelei și graficul activităților până în luna noiembrie 2015, când va fi organizat Forumul Rețelei. Printre subiectele abordate la Ședință amintim despre modalitățile de informare a membrelor rețelei și importanța monitorizării evenimentelor. S-a discutat despre actualizarea bazei de date și s-a propus elaborarea unui chestionar pentru activități, în care participantele să expună cât de eficiente sunt evenimentele organizate pentru ele.

În perioada martie-iunie 2015, femeile din rețeaua Nord au beneficiat de numeroase seminare,  mese rotunde, vizite de studiu și un turneu de studiu în România. Ele au fost instruite pe aspecte ce țin de contabilitatea în gospodăriile de familie și sistemul de impozitare în agricultură. De asemenea ele și-au dezvoltat abilitățile de a vorbi în public și de a-și controla emoțiile.

La fiecare activitate organizată în cadrul Rețelei, participantele au primit materiale teoretice și practice. Organizatorii acestor activități au constatat că femeile-membre ale Rețelei, au nevoie periodic să se întâlnească deoarece ele comunică și învăța unele de la altele. Majoritatea din ele ocupa poziții de lider și consideră toate aceste seminare și instruiri extrem de necesare și utile în activitatea lor profesională, dar și în viața de zi cu zi.

 

Создание сайта Studio Webmaster