publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Turneu de studiu pentru membrele Rețelelor de femei

În perioada 15 - 19 iunie un grup de femei din cadrul Rețelelor de socializare a femeilor antreprenoare din agricultură, au participat la un turneu de studiu în România. Turneul a vizat tematica producerii legumelor în spațiu protejat și a plantelor aromatice. Deplasarea a fost organizată de Federația AGROinform și a fost susținută de Proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED). La sfârșitul lunii iulie urmează un turneu de studiu în Polonia cu tematica producerii fructelor și pomușoarelor.

Membrele grupului de femei au vizitat mai multe întreprinderi agricole din România. Una din ele este întreprinderea specializată în producerea condimentelor din județul Galați, „Alex & Com”. Compania respectivă este una din cele mai dezvoltate din sector și își vinde produsele în România, dar și peste hotarele ei .

O altă vizită importantă a fost cea realizată la ferma „Marcoser” SRL din comuna Matca, Galați. Aici femeile au făcut cunoștință cu tehnologii avansate de producere a legumelor în spații protejate, implementate în unul dintre cele mai mari bazine legumicole din România, bazinul legumicol Matca. Membrele Rețelei au vizitat sediul firmei, solariile fermei, precum și depozitul de legume din localitate, de unde se livrează legume proaspete în marile lanțuri de hipermarketuri din țară. Reprezentanții „Marcoser” SRL au abordat mai multe subiecte de interes pentru femei, cum ar fi cele legate de importanta utilizării foliilor profesionale de acoperire, mulcirea cu ajutorul foliilor transparente, irigarea culturilor prin intermediul sistemului de irigare cu tub capilar și pix, metode inovative de palisare a legumelor precum și modalități de umbrire a solariilor cu ajutorul produselor speciale din portofoliul „Marcoser”.  Următoarea vizită a fost realizată la SC „Leader International” din județul Constanța, unde femeile au cunoscut agricultura hidroponică.

Un alt turneu de studiu va fi organizat la sfârșitul lunii iulie în Polonia. Turneul va avea tematica:  „Producerea fructelor şi pomuşoarelor”.

 

Создание сайта Studio Webmaster