publicatii




istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Vinificatorii sunt informați despre Programul de restructurare a sectorului

Unitatea responsabilă de Programul de restructurare a sectorului vitivinicol al R. Moldova „Filiera Vinului” împreună cu Federația Națională a Agricultorilor AGROinform, au organizat în luna noiembrie mai multe seminare de informare. De această dată vizitele au fost realizate în zona Codru a țării și s-au referit la posibilitățile de finanțare în cadrul sectorului vitivinicol provenite din resursele Băncii Europene de Investiții (BEI).

Potrivit lui Valeriu Moraru, expert în creditare din cadrul Unității de implementare a programului, suma totală a creditului constituie 75 milioane de euro, destinate exclusiv sectorului vinicol și industriei conexe: utilaje și accesorii pentru viticultură, echipamente și utilaje pentru vinificație, ambalaje și accesorii pentru îmbutelierea vinului.

Moderatorul seminarelor, Iurie Hurmuzachi, vicedirector AGROinform, a declarat în cadrul seminarului din Călărași că, în prezent agricultura moldovenească nu are parte de cele mai bune zile, dar lucrurile nu pot rămâne pe loc și anumite activități trebuie realizate. „ Pentru susținerea agriculturii în republică se derulează mai multe programe. La moment încercăm să acoperim toată zona vitivinicolă cu informații despre „Filiera Vinului”. În primăvară am avut mai multe seminare de informare în sudul Republicii, în așa-numita zonă a Valului Traian, iar acum atragem atenția zonei Codru”. Potrivit lui, pe piața creditelor din republică s-au întâmplat multe lucruri negative în ultimul timp, dar condițiile pe care le oferă Programul de restructurare a sectorului vitivinicol sunt avantajoase și nu au suferit schimbări.

 

Создание сайта Studio Webmaster