publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Forumul Național al Femeilor din Agricultură a avut loc la Chișinău

În perioada 25-26 noiembrie 2015, la Chișinău s-a desfășurat Forumul Național al rețelelor de socializare a femeilor din agricultură din regiunile: Nord, Centru, Sud, Găgăuzia și Transnistria. Forumul Național al Femeilor din Agricultură a fost organizat în cadrul proiectului „Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor” (ACED), cofinanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Corporația Provocările Mileniului Moldova (MCC).

Aurelia Bondari, director executiv al Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform, organizatorul Forumului, susține că obiectivele rețelelor femeilor antreprenoare din agricultură sunt de a deschide oportunități de socializare, astfel încât, prin interacțiune, schimb de idei, experiență și practici, acces la informație, instruire și servicii, femeile vor crește din punct de vedere personal și profesional, vor spori încrederea în sine, vor fi încurajate și motivate să devină lidere și să participe activ la luarea deciziilor. „Forumul reprezintă o platformă de comunicare, schimb de informație și bune practici, promovare a istoriilor de succes a antreprenoarelor din sectorul agricol și abilitare a femeilor participante la eveniment”.

La forum au participat în jur de 150 de femei care activează în sectorul agricol din întreaga țară. De asemenea, la eveniment au mai fost prezenți reprezentanți ai   Ambasadei SUA în Moldova, Oficiul USAID Moldova, ACED etc. Forumul a ținut  1,5 zile, iar în cadrul evenimentului au avut loc mai multe sesiuni tematice și mese rotunde, cu scopul stabilirii de contacte între membrele rețelelor pe sectoare de producere.

 

Создание сайта Studio Webmaster