publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

MEMBRII AGROinform S-AU ÎNTRUNIT ÎN CADRUL ADUNĂRII GENERALE

Evenimentul – cheie al anului pentru Federația Națională a Agricultorilor din Moldova – Adunarea Generală a membrilor AGROinform s-a desfășurat vineri, 24 februarie, 2017, la Chișinău. Reprezentanți din toate regiunile țării s-au întrunit pentru a discuta despre problemele și provocările cu care se confruntă la etapa actuală agricultura din țara noastră. Participanții și-au împărtășit și realizările, obținute pe parcursul anului care s-a scurs, au trasat obiectivele pentru viitor și au avut oportunitatea să discute cu ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Dl Eduard Grama, împărtășindu-i toate durerile obstacolele și piedicile cu care se confruntă zi de zi, lucrând pământul.

Sala de ședințe a Institutului Muncii, în incinta căreia s-a desfășurat evenimentul a fost arhiplină – atât de mulți agricultori au avut dorința și necesitatea de a veni la Adunarea Generală, unde au șansa să se întâlnească unii cu alții, au posibilitatea să discute și să afle toate noutățile din domeniu. În ultimul timp, provocările din agricultură sunt tot mai mari, situația economică din țară ne impune să căutăm și să găsim soluții pentru multe probleme, iar exemplele de succes pe care îl înregistrează agricultorii din alte țări, ne provoacă și pe noi să ne dorim modernizarea și redresarea situației în domeniul agricol.

”Orice organizație este puternică și viabilă, atunci când are în componența sa membri activi ai organizației. După cum știți, Federația Națională a Agricultorilor din Moldova întrunește 11 Organizații Regionale. Este îmbucurător faptul că pe parcursul anului numărul de membri a crescut în majoritatea Organizațiilor, iar per total, anul trecut, familia AGROinform a devenit mai mare cu 377 de membri, ceea ce constituie o majorare aproximativ cu 15%. A fi membru al organizației AGROinform este bine, iar faptul că fermierii au încredere, ne susțin este foarte îmbucurător!”, subliniază Președintele AGROinform, Dl Alexei Ivanov.

 

”Tradițional, în fiecare an, Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform organizează Adunarea Generală a membrilor, o dată la doi ani avem Adunarea Generală de alegere a organelor de conducere, și astăzi suntem exact la astfel de eveniment. În cadrul AG a fost prezentat raportul de activitate al Consiliului Administrativ, raportul Executivului, raportul Comisiei de Cenzori. În cadrul dezbaterilor am abordat acele realizări, care au fost înregistrate în agricultură în anul 2016, dar și acele probleme cu care s-au confruntat agricultorii și am încercat împreună cu factorii de decizie să trasăm acele acțiuni care urmează a fi întreprinse în anul curent”, a menționat vicedirectorul AGROinform, Iurie Hurmuzachi.

 

La finele Adunării Generale, au fost organizate alegerile noului Consiliu de Administrare și a Președintelui Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform. Astfel, din Consiliul de Administrare fac parte:

- Silvia Jaman (Drochia)

- Doina Ghilețchi (Râșcani)

- Valentin Danu (Hâncești)

- Victor Ciobanu (Cantemir)

- Vitalie Fărîmă (Nisporeni)

- Victor Cazacu (Cahul)

- Ion Vladei (Ungheni)

- Alexei Ivanov (Orhei)

- Tatiana Căpățînă (Edineț)

- Ion Besarab (Fălești)

- Nina Rarancean (Fălești)

Președinte al Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform a fost ales Dl Alexei Ivanov.

 

Создание сайта Studio Webmaster