publicatii




istorii

 

 

Get Adobe Flash player

FEDERAȚIA NAȚIONALĂ A AGRICULTORILOR DIN MOLDOVA AGROINFORM - ASOCIAȚIA DE PROFIL A ANULUI 2016

În cadrul Galei AIPA, organizată în premieră în acest an, Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform a fost nominalizată drept Asociația de Profil a Anului 2016 - pentru rezultate deosebite în cadrul activităților desfășurate în segmentul agroindustrial.

Premiul pentru AGROinform a fost înmânat de către primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care a felicitat membrii AGROinform pentru această performanță. Doamna Aurelia Bondari, Directorul Executiv AGROinform a menționat faptul că acest trofeu este meritul tuturor membrilor Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova. ”Este o onoare enormă pentru noi, să primim această mențiune. În primul rând aș vrea să aduc sincere mulțumiri mai întâi de toate – rețelei noastre, fermierilor și, desigur, Organizațiilor Regionale, acelor care zi de zi sunt alături de agricultori și îi ajută să înfrunte acele probleme, care sunt stringente pentru agricultura noastră. Mulțumesc tuturor membrilor AGROinform și îi felicit cu această mențiune”, a spus Aurelia Bondari.

Felicitări tuturor membrilor AGROinform!

Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură (AIPA) sub patronajul Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), în colaborare cu partenerii de dezvoltare din domeniul agriculturii a organizat la 24 februarie 2017, prima ediție a ”Galei Premiilor AIPA”. Gala Premiilor AIPA este un eveniment inedit pentru producătorii agricoli din Republica Moldova care au obținut rezultate tangibile prin investițiile efectuate cu suportul statului în domeniul agricol și care au adus plus-valoare economiei țării. Acest eveniment vine să sprijine și să încurajeze dialogul între actorii implicați în dezvoltarea agriculturii și a sectorului rural și să aprecieze performanțele și entuziasmul profesioniștilor din diverse sectoare ale agriculturii: înființarea plantațiilor multianuale, creșterea animalelor de prăsilă, dezvoltarea infrastructurii post recoltare și procesare, agricultura ecologică, producerea legumelor și fructelor pe teren protejat, etc.

Gala Premiilor AIPA are o importantă componentă de responsabilitate socială și oferă participanților oportunitatea deschiderii unei platforme economice informale, prin care sunt puse în valoare posibilitățile de colaborare și perspectivele de dezvoltare a sectorului agricol.

Prezent la Gala Premiilor AIPA, Dl Eduard Grama, Ministrul Agriculturii și Industriei Prelucrătoare a salutat inițiativa organizării acestui eveniment, prin intermediul căruia, autoritățile pot aduce mulțumiri și aprecieri producătorilor agricoli a căror performanță constituie o prioritate pentru Guvernul Republicii Moldova. ”Suntem foarte bucuroși pentru faptul că am putut să organizăm acest eveniment, pentru că știm foarte bine că agricultura are o pondere foarte mare în bugetul statului. Este foarte important să putem motiva agricultorii și pentru aceasta a fost organizat acest eveniment festiv în premieră. Deși suntem o țară agrară, pentru prima dată avem o sărbătoare pentru agricultori, prin care să apreciem eforturile depuse de ei la prosperarea agriculturii. Guvernul depune eforturi în fiecare an ca subvențiile să crească. Știți foarte bine că anul trecut as fost adoptată Legea cu privire la principiile subvenționării în agricultură și dezvoltare rurală. De altă parte, Guvernul mai depune eforturi de atragere a altor parteneri străini”, a subliniat Ministrul.

Directorul AIPA, Nicolae Ciubuc, gazda evenimentului a menționat importanța sectorului agricol în dezvoltarea economiei R. Moldova, sector care merită a fi apreciat și susținut. ”Recent, în această lună, AIPA a împlinit 7 ani de activitate. O vârstă frumoasă, dacă e să facem o paralelă cu vârsta unui copil. Este vârsta de la care începe o etapă de responsabilități, dar și îndatoriri. Avem realizări, dar vreau să Vă spun că planurile și ambițiile noastre sunt în raport cu doleanțele și necesitățile pe care le au agricultorii. De altfel, acesta este și sloganul nostru: ”Împreună spre o agricultură competitivă”. Acest eveniment este la prima ediție. Întotdeauna am spus că autoritățile statului și producătorii agricoli trebuie priviți împreună, deoarece au același scop – contribuția la dezvoltarea sectorului agricol.  Fiecare cetățean, fiecare om din această țară trebuie să cunoască că agricultura are viitor și prin tehnologii avansate, prin investiții în acest sector vom avea rezultate și o activitate profitabilă. Urez celor care au fost desemnați în calitate de premianți și să dea Domnul ca tot ceea ce fac să le fie răsplătit, fiindcă o merită din plin”, a menționat Directorul AIPA.

Gala Premiilor AIPA, după cum s-a mai menționat, este la prima ediție. Cu atât mai important și de valoare este mențiunea acordată Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform, or suntem prima dintre Asociațiile de profil care au demonstrat faptul că merităm premiul pentru rezultate deosebite în cadrul activităților desfășurate în segmentul agroindustrial. Este o mențiune binemeritată, o apreciere a muncii titanice depuse zi de zi de către experții AGROinform, de Organizațiile Regionale, de toți membrii Federației.

”În primul rând, aș vrea să zic că este o onoare pentru noi. Cred că organizația noastră a meritat din plin această mențiune, deoarece întotdeauna am pus accent pe calitatea muncii, pe faptul ca să avem răspundere față de membrii noștri și că încercăm la maximum să răspundem necesităților lor. Cred că această responsabilitate față de agricultori, pas cu pas ne-a adus către acest succes. Federația AGROinform implementează la momentul actual mai multe proiecte cu suportul partenerilor noștri de dezvoltare și avem o gamă foarte largă de servicii și de susținere pentru agricultorii noștri. În afară de faptul că le reprezentăm interesele și suntem într-un dialog permanent cu Ministerul Agriculturii, pentru a promova acele politici care vor fi favorabile pentru agricultori, noi le mai oferim și servicii de extensiune, care țin de sporirea calității producției, accesarea noilor piețe, integrarea în lanțurile valorice, acele lucruri care le ajută în promovarea afacerii, la accesarea de investiții, inclusiv, prin Fondul de subvenționare, care îl acordă statul prin Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură”,  a subliniat Directorul Executiv AGROinform, Dna Aurelia Bondari.

Semnificativ este și faptul că acest minunat premiu pentru AGROinform a fost înmânat de către primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care, la rândul său a declarat:  ”Eu doresc să mulțumesc organizatorilor pentru  această invitație și doresc să menționez faptul că trăiesc momente de satisfacție sufletească, aflându-mă împreună cu Dvs, realizatorii acestui eveniment. Cele mai înalte aprecieri le meritați Dvs, cei care vă dați concursul în realizarea proiectelor în domeniul agricol. Felicitări tuturor celor care muncesc în complexul agro-industrial al RM.”

Evenimentul a găzduit peste 200 de producători agricoli, reprezentanți ai instituțiilor publice cu atribuții în sectorul agricol, invitați din toate asociațiile de profil, reprezentanți ai companiilor și mediului de afaceri care vin în sprijinul agricultorilor.

 

Cele 16 premii au fost acordate pentru categoriile:

”Tânărul fermier de succes” - GȚ “Scutaru Victor”, Edineț;

“Inovații în agricultură” - SRL “Impex Business Grup”, Criuleni;

“Cea mai de succes femeie-fermier” - GȚ „Serbusco Olga”, s. Grozasca, r. Ungheni;

“Cel mai de succes grup de producători agricoli” - C΄Fruitmol Group”, s. Sireți, r. Strășeni;

“Asociația de profil a anului” – Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform, Chișinău;

“Cea mai performantă livadă” -  SRL „Elit Fruct”, s. Ustia, r. Dubăsari;

“Cea mai performantă plantație de viță de vie” - SRL „Amv Grape”, s. Vadul lui Isac, r. Cahul;

“Cea mai performantă plantație de pomușoare” - SRL „Carn-Cor”, s. Grimăncăuți, r. Briceni;

“Cea mai performantă seră” - SRL „Agromaxer”, s. Onițcani, r. Criuleni;

“Cea mai performantă fermă zootehnică” - SRL „OSV Auto”, s. Horești, r. Ialoveni;

“Cea mai performantă investiție în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare și procesare” - CÎ „Fructbioimpex”, s. Costești, r. Ialoveni;

“Cea mai cooperantă bancă în susținerea producătorilor agricoli” - Moldova Agroindbank;

“Proiectul anului – finanțat de partenerii de dezvoltare” - Proiectului Agricultura Competitivă în Moldova (MAC-P);

“Jurnalismul agricol – pentru promovarea activă în sectorul agricol” - postului Agro TV Moldova;

“Cel mai bun exemplu în agricultura ecologică” - SRL „AMG Kernel”, o. Soroca;

“Cea mai activă vinărie în dezvoltarea infrastructurii postrecoltare” - SRL „Bostavan”, o. Chișinău.

 

Создание сайта Studio Webmaster