publicatii




istorii

 

 

Get Adobe Flash player

PRIN ÎNCREDRE SPRE PROSPERARE.   REZULTATELE PROIECTULUI CARE SUSȚINE DEZVOLTAREA ANTREPRENORIATULUI FEMININ ÎN AGRICULTURĂ

agro logo

Implementarea proiectului  „Dezvoltarea unei platforme de cooperare durabilă a femeilor antreprenoare din agricultura de pe ambele maluri ale Nistrului ” se apropie de final. Pe parcursul derulării  proiectului, participantele au beneficiat de instruiri, mese rotunde, seminare de informare, vizite de studiu atât în țară, cât și peste hotare. Totuși, cea mai de preț experiență, acumulată în acest răstimp, este, fără îndoială, încrederea reciprocă și relațiile de colaborare care s-au stabilit între femeile antreprenoare.

Spuneam la momentul demarării proiectului că femeile care practică agricultura, fie că locuiesc pe malul drept, fie să sunt de pe malul stâng al râului Nistru, au același probleme, aceleași griji, aceeași dorință – de a-și vedea rodul muncii și al efortului pe care îl depun de cu zori și până în seară, lucrând pământul. Un adevăr de care ne-am convins, de altfel, în timp. Grație proiectului „Dezvoltarea unei platforme de cooperare durabilă a femeilor antreprenoare din agricultura de pe ambele maluri ale Nistrului ”, implementat de Federația Națională a Agricultorilor din Moldova, în parteneriat cu CCI din Tiraspol, în cadrul programului ”Susținerea măsurilor de promovare a încrederii”, finanțat de UE și  implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, femeile din agricultură de pe ambele maluri ale Nistrului au beneficiat de șanse inedite de dezvoltare.

În acest răstimp, în cadrul proiectului au fost organizate cinci seminare tematice de informare, la care au participat 122 de antreprenoare de pe ambele maluri ale Nistrului, cinci vizite de studiu și schimb de experiență, inclusiv - una în România, în care au fost implicate 148 de participante. 56 de femei antreprenoare au participat la cele două conferințe, organizate în cadrul proiectului, iar 79 de femei au fost implicate în lucrul a 3 mese rotunde. Mai mult decât atât, a fost organizat ”Forumul Național al Rețelelor de Socializare a Femeilor din Agricultură de pe ambele maluri ale râului Nistru”, la care au venit peste 90 de participante.

De asemenea, tot în cadrul proiectului, au fost create 4 Asociații ale Femeilor Antreprenoare: AO “Asociația Femeilor Antreprenoare în domeniul Agriculturii din Moldova” – AGROFAM; AO “Asociația Femeilor de Afaceri NORD”; AO “Asociația SUD a femeilor antreprenoare din mediul rural” și  "Asociația Femeilor Antreprenoare din stânga Nistrului”. Toate aceste asociații au creat Platforma unică a Asociațiilor Regionale ale Femeilor Antreprenoare, care reprezintă o bună perspectivă pentru sprijinirea creșterii economice și a oportunităților de dezvoltare a femei de  afaceri  din zonele rurale.

În cadrul proiectului, femeile au obținut  cunoștințe, au stabilit contacte de afaceri și în viitor este necesar ca ajutorul și sprijinul acordat femeilor să fie oferit la un alt nivel prin atragerea finanțatorilor prin micro-proiecte, cooperarea femeilor în afaceri și implicarea femeilor în dialogul politic și grupurile de acțiune locală.

Proiectul „Dezvoltarea unei platforme de cooperare durabilă a femeilor antreprenoare din agricultura de pe ambele maluri ale Nistrului ” a fost implementat de  Federația Națională a Agricultorilor din Moldova AGROinform în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie din Tiraspol, în cadrul Programului „Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.  Programul contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistrul prin implicarea reprezentanților societății civile, mediului de afaceri și  comunităților locale în activități comune de dezvoltare a afacerilor și a infrastructurii sociale.

 

 

Создание сайта Studio Webmaster