publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

2017 – REALIZĂRI ȘI PERSPECTIVE PENTRU ORGANIZAȚIILE REGIONALE AGROinform

agro logo

Așa cum la fine de an de obicei se fac totaluri, se punctează realizările și se mai fac și planuri de viitor, reprezentanții Organizațiilor Regionale ale Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform s-au reunit în data de 22 decembrie, 2017, în cadrul unui atelier de lucru de totalizare. La evenimentul, care a avut loc în incinta oficiului AGROinform din Chișinău au participat Directorii Organizațiilor Regionale, membrii echipei naționale, precum și Directorul Executiv  al Federației, Dna Aurelia Bondari.

Realizări, totaluri, rezultate, perspective, planuri și angajamente... Acesta a fost genericul evenimentului, care, de altfel, a fost dedicat activității pe care au desfășurat-o Organizațiile Regionale AGROinform pe parcursul anului 2017, totodată fiind trasate și perspectivele activității Federației pentru anul viitor. Anul 2017 s-a dovedit a fi unul rodnic, dar care a solicitat efort și multă muncă. An în care  s-au realizat obiective înalte, dar care a adus cu sine și multe responsabilități. An care a venit cu provocări îndrăznețe, dar care a insuflat și încrederea în faptul că prin eforturi comune,  implicare și dorință, lucrurile pot fi schimbate spre bine.

Pe parcursul anului care s-a scurs, pe pagina web Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova, dar și în paginile ziarului AgroMediaInform v-am relatat despre realizările și activitățile noastre în cifre și în fapte, am relatat despre evenimentele organizate, despre felul în care fiecare producător agricol poate beneficia de suport și susținere din partea specialiștilor AGROinform, despre faptul că ne interesează și ne implicăm cu tot sufletul în ceea ce înseamnă muncă întru prosperare. De această dată, cuvânt se oferă  Organizațiilor AGROinform din regiuni:

TUDOR DARII, Director Executiv AO „AGRO-CONS", Drochia

”Se spune că totul se percepe prin comparație, iar dacă e să comparăm cu anii precedenți, pot spune cu siguranță că organizația ”AGRO-CONS”, reprezentanța AGROinform din Drochia a făcut un salt. Membrii organizației noastre deja urmează să aprecieze dacă acest salt este mare, sau este mai mic... Pot afirma că este unul evident. Ne-am lărgit spectrul domeniilor în care prestăm servicii – avem servicii noi, care nu au fost până acum și pentru a face față acestui volum de lucru, foarte probabil că pe viitor ne vom mări staful, vom angaja specialiști tineri.

Membrii organizației noastre sunt cei mai scumpi, iar în ajun de sărbători le doresc ca în primul rând să fie sănătoși, să aibă realizări frumoase și vânzări eficiente. Dacă vor avea vânzări bune, vor avea și un ban pentru a se putea dezvolta. Echipei noastre îi doresc să fie așa consolidată cum este acum, să crească profesional, multă sănătate și prosperare!”

VERA GROZAVU, Director Executiv, AO „ORHCONSINFO", Orhei

”Pentru membrii Organizației Regionale AGROinform din Orhei a fost un an foarte benefic, un an cu multe evenimente importante. Am activat atât în cadrul proiectului oferit de către Federația Națională a Agricultorilor din Moldova, cât și din cadrul altor proiecte. Am avut un suport deosebit la întocmirea dosarelor de subvenționare pentru producătorii agricoli din Orhei, am organizat instruiri, ceea ce a fost un suport considerabil în obținerea subvențiilor. Și aceasta constituie doar o mică parte a acelui volum de muncă, pe care l-am depus noi pe parcursul acestui an!

Vreau cu această ocazie să aduc sincere mulțumiri colegilor, pentru aportul lor la organizarea activităților. De asemenea, doresc membrilor organizației noastre multă sănătate, succese și realizări frumoase!”

VICTOR CIMPOIEȘ, Director Executiv AO ”CUTEZĂTORUL”, Fălești

”Din moment ce toate obiectivele puse în fața organizației noastre regionale în cadrul Adunării Generale au fost realizate, pot spune că anul 2017 a fost un an bun! Chiar recent am analizat rezultatele noastre – toți indicatorii stipulați în contractul de grant au fost îndepliniți, toate activitățile preconizate au fost organizate la cel mai înalt nivel și cu un impact benefic pentru membri. A fost un an bun pentru membrii noștri – fermieri, antreprenori, care au avut ocazia să studieze experiența României, a Uniunii Europene în domeniul agriculturii, inclusiv, în domeniul agriculturii ecologice.

Membrii AO ”CUTEZĂTORUL” au obținut multe dintre premiile și diplomele conferite la ziua antreprenorului, organizată în raionul Fălești, unde la domeniul agricol, tot piedestalul a fost al membrilor Federației AGROinform și ai Organizației Regionale din Fălești.

De asemenea, anul acesta ne-au impresionat rezultatele Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova, AGROinform, care ne-a implicat în realizarea mai multor contracte, servicii. Astfel, am organizat 26 de seminare, în cadrul cărora am informat tinerii antreprenori despre oportunitățile de finanțare a programului IFAD, am organizat o vizită de studiu a fermierilor ecologici în Georgia și câteva vizite de studiu a fermierilor Georgieni în regiunea de nord a Republicii Moldova. Totodată, am creat o bază de date a fermierilor ecologici, cu care pe viitor vom conlucra și vom continua activitățile în acest domeniu.

Pe sfârșit de an, doresc familiei AGROinform multă sănătate, fericire, puteri noi pentru anul 2018, fiindcă ne așteaptă proiecte noi și ambițioase, implementarea cărora va depinde, inclusiv de fiecare Organizație Regională, or activitățile preconizate pentru anul viitor sunt foarte interesante și importante și corespund necesităților producătorilor agricoli din țara noastră. La mulți ani!”

TATIANA FINIUC, Director Executiv, AO ”AGROinform”, Edineț

”După părerea mea, anul 2017 a fost un an bun. Desigur, pentru organizația noastră a fost un an solicitant, bogat în activități, într-un cuvânt – am muncit mult, dar am și fost răsplătiți pe potrivă. Am un sentiment de împlinire acum, la sfârșit de an.

Vreau să doresc tuturor – beneficiarilor noștri, membrilor organizației noastre, colegilor noștri – tuturor - sănătate, prosperare, realizări frumoase! Să ne dea Domnul ploi la timp și roadă bogată. La anul și la mulți ani!”

PETRU IONEL, Director Executiv, AO ”Nis-AGROInform"

”Pentru Organizația noastră anul care s-a scurs a fost un an foarte bun, un an plin de realizări, un an în care ne-am fortificat relațiile foarte bune, pe care le avem cu membrii noștri. La Nisporeni a apărut un spirit de dezvoltare a antreprenoriatului. Acum producătorii agricoli, membrii Organizației noastre, au început să-și dezvolte cu pași rapizi afacerile, se construiesc frigidere, se plantează plantații de viță de vie, soiuri de masă, plantații de pruni, adică vorbim despre produse cu valoare înaltă. Au început a se construi sere, se plantează pomușoare. Consider că acest spirit de antreprenoriat se dezvoltă, inclusiv datorită eforturilor noastre, pe care le-am depus, pentru a orienta membrii producătorii agricoli către aceste activități, care le vor aduce un venit stabil.

Pentru anul care vine, le doresc membrilor Organizației să prelungească lucrurile bune pe care le-au început, să inițieze noi afaceri, pentru bunăstarea lor și pentru prosperarea economiei per total. Iar organizația  ”Nis-Agroinform" va fi tot timpul alături de producătorii agricoli, alături de membrii săi, acordându-le  suport și susținere. Sărbători fericite tuturor!

 

NATALIA GUȚU, Director Executiv, al Asociaţiei Femeilor de Afaceri din Sectorul Rural, Râşcani

”Anul 2017 a fost un an bun  și productiv pentru Organizația noastră, am realizat absolut toate obiectivele, care ni le-am propus la început de an, iar acum în prag de an nou, doresc tuturor un an cel puțin așa de rodnic ca și anul care s-a scurs, să ajungem și la anul viitor, cu emoții  pozitive, rezultate frumoase.”

MARIA ROTARU, Director Executiv al Centrului de Extensiune în Agricultură, Hînceşti

”Dacă e să vorbim despre anul 2017, pentru Organizația Regională din Hîncești, acesta a fost un an foarte bun! Un an cu rezultate remarcabile, de care nu am înregistrat până acum. Și important este că le-am reușit pe toate, deși am avut mult de lucru. Până la 31 octombrie am reușit să acordăm asistență la întocmirea dosarelor subvenționare pentru absolut toți membrii noștri care au solicitat suport, iar organizația noastră întrunește producători agricoli din mai multe raioane. Marea majoritate dintre aceștia deja și-au primit subvențiile, alții urmează  să le primească în 2018. De asemenea, am organizat patru instruiri în cadrul măsurii 5 pentru producătorii agricoli, solicitanți de subvenții. Toți au primit certificate și au depus dosarele pentru subvenționare. Este un avantaj și pentru beneficiari, dar și pentru Organizația noastră ca să ne promovăm serviciile pe carte le prestăm. Ne străduim pentru anul viitor să reușim, la fel să organizăm evenimente interesante, utile și de cea mai înaltă calitate.

Pentru anul care vine, le urăm producătorilor agricoli, membrilor Organizației noastre, succese și realizări! La fel, vreau să felicit colegii,  organizațiile cu care colaborăm, Direcția Agricolă și Consiliul Raional Hîncești, și Agenția Teritorială AIPA. Le doresc tuturor un an bun, roade bogate și multă, multă sănătate!”

VALERIU BOTNARI -  ”Centrul Pentru Iniţiativa Privată”, Ungheni

”Chiar dacă la început de an ne făceam griji pentru rodă, inclusiv  din cauza intemperiilor din această primăvară, până la urmă, când am început să facem totalurile, într-adevăr, s-a dovedit a fi un an bun, gradul de satisfacție a beneficiarilor noștri este destul de înalt, avem și aprecierile respective.

Cu prilejul sărbătorilor de iarnă, doresc tuturor ca lumina și căldura unui anotimp atât de rece să Vă însoțească mereu, fiind pretutindeni un garant al condițiilor optime de viață, muncă și creație, a celor mai frumoase proiecte de viitor și speranțe! La mai mult și la mai mare!”

Toate aceste realizări, împărtășite în cadrul atelierului de totalizare a reprezentanților Organizațiilor Regionale ale Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform, inspiră, dau puteri și încurajează la fapte mari și rezultate pe potrivă. Iar așa cum evenimentul s-a produs pe sfârșit de an, chiar în ajunul sărbătorilor de iarnă, nu au lipsit nici surprizele, nici magia, nici colindele!

O ceată de colindători a vizitat oficiul Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova, iar tombola cu surprize cu premii pentru oficiile AGROinform din regiuni, a adus, împreună cu valoarea cadourilor, magie în atmosfera de sărbătoare a evenimentului.

 

LA MULȚI ANI!

 

Создание сайта Studio Webmaster