publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Reprezentanţii asociaţiilor de fermieri consideră nejustificată creşterea preţului la carburanţi
agro_logoFederaţia Naţională a Agricultorilor AGROinform, Federaţia Fermierilor, Uniunea Asociaţiilor Producătorilor Agricoli UniAgroProtect şi Asociaţia Producătorilor şi Exportatorilor „Moldova Fruct" au înaintat o scrisoare către Marian Lupu, preşedinte interimar al Republicii Moldova în care şi-au arătat nemulţumirea faţă de creşterea vertiginoasă a preţului la motorină din ultima perioadă (decembrie 2010 – 12,6 lei/l; mai 2011 – 15,6 lei/l).

 

Reprezentanţii asociaţiilor de fermieri afirmă că acest fenomen influenţează costurile de producere pentru agricultori şi pune sub pericol procesul de modernizare a agriculturii în ţara noastră. Totodată, aceştia menţionează: „este evident că scumpirile menţionate vor duce la majorarea continuă a preţurilor la produsele agroalimentare şi, ca rezultat, creşterea sărăciei".

În rezultatul unei analize a procesului de formare a preţului la carburanţi asociaţiile de producători au depistat şi anumite momente suspecte, pe care le-au evidenţiat în scrisoarea adresată preşedintelui interimar.

Asociaţiile de fermieri cer implicarea directă a preşedintelui interimar în soluţionarea problemei care este de o importanţă majoră pentru agricultori.

 

Создание сайта Studio Webmaster