publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Centrul pentru Dezvoltarea Cooperativelor a apreciat activitatea Cercurilor de Studii ale AGROinform

Federaţia AGROinform a participat în perioada13-18 iunie, la Stocholm la a doua conferinţă regională EuroAsia organizată de către Centrul pentru Dezvoltarea Cooperativelor (SCC).

Unul dintre obiectivele conferinţei a fost de a întruni partenerii din Europa şi Asia pentru a demonstra viabilitatea proiectelor implementate, dar şi problemele şi obstacolele întâlnite, căutarea soluţiilor, învăţarea reciprocă, studierea anumitor subiecte în comun.

„La conferinţa din anul curent au fost discutate mai multe subiecte şi s-a lucrat mai mult în grup. Au fost demonstrate bunele practici de raportare din Palestina, Sri Lanca. De asemenea, au fost prezentate cazuri de succes ale unor proiecte. Au fost discutate subiecte cum ar fi: egalitatea de gen, bugetarea, studiile de fezabilitate pentru microîntreprinderi. La solicitarea finanţatorilor, AGROinform a prezentat conceptul cercurilor de studii aplicat în Moldova. Ţin să menţionez, că faţă de subiectul respectiv au manifestat interes toţi participanţii, proiectul în cauză fiind unul de ssuediaucces, în special în Republica Moldova", a spus Iurie Hurmuzachi, Director Adjunct al Federaţiei AGROinform.

Alte subiecte care au fost atinse în cadrul conferinţei ţin de problemele climatice, dezvoltarea cooperativelor, Suedia având o experienţă avansată în acest domeniu. Un alt subiect a ţinut de identificarea sinergiei între proiectele din Asia şi din Europa, a fost un exerciţiu interesant şi util.

Participanţi ai conferinţei au fost organizaţii din: Palestina, Sri Lanca, Philippine, Vietnam, Cambogia, Bosnia şi Herţegovina, Albania, Ucraina şi Moldova.

În una din zile a fost organizată „Ziua Europei şi Asiei" unde fiecare dintre statele participante a prezentat o mică expoziţie ce vizează anumite tradiţii, obiceiuri din ţările pe care le reprezintă.

„Noi am participat cu anumite materiale despre ţara noastră: haine naţionale, dar şi anumite bucate tradiţionale", a spus Iurie Hurmuzachi.

Centrul pentru Dezvoltarea Cooperativelor din Suedia este un partener şi finanţator strategic pentru Federaţia AGROinform începând cu anul 2004. În anul 2009 cu suportul SCC au fost implementate proiecte ce ţin de cercurile de studiu şi cooperativele de întreprinzător. Începând cu anul 2010 SCC este cofinanţator pentru programul unificat finanţat de Novib şi Icco.

 

Создание сайта Studio Webmaster