publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Femeile lider au nevoie de apreciere din partea bărbaţilor

Proiectul „Încurajarea participării civice a femeilor pentru dezvoltarea comunităţilor rurale" a fost lansat în toate cele 10 regiuni pilot: Cantemir, Orhei, Hînceşti, Ungheni, Nisporeni, Rîşcani, Edineţ, Făleşti, Glodeni şi Drochia prin intermediu cercurilor de studiu de femei.

Lansarea proiectului a fost salutată de femeile din localităţile rurale, care sunt responsabile şi au manifestat interes în cadrul discuţiilor, susţin ideea implicării femeilor în activităţi civice şi în procesul de luare a deciziilor.femei

Rodica Garştea, coordonator al proiectului afirmă că femeile au nevoie de şcolarizare şi ar dori ca la anumite subiecte din cadrul discuţiilor să participe şi bărbaţii.

„În procesul de lansare a proiectului am cunoscut femei care ştiu să administreze o afacere, reuşesc să fie mame, soţii, profesoare, primari şi doresc să realizeze lucruri frumoase pentru comunităţile în care trăiesc", spune Rodica Garştea.

Din afirmaţiile femeilor în cadrul întrunirilor este cert că în mai multe regiuni ale ţării sunt lansate iniţiative de voluntariat cu impact pentru membrii comunităţii. „Este necesar să fie creată o bază de date a acestor iniţiative care să fie promovată pentru o ulterioară preluare şi implementare în alte regiuni", susţine Ina Negruţă din Orhei.

Următoarea etapă a proiectului constă în instruirea liderilor grupurilor de iniţiativă de femei în domeniul metodelor de studiu pentru adulţi, care ca abordare şi implementare diferă de instruirile tradiţionale/academice.

 

Создание сайта Studio Webmaster