publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

A fost creată Asociaţia Producătorilor de Legume din Moldova
img_0653Legumicultorii din 11 raioane ale republicii au constituit Asociaţia Producătorilor de Legume din Moldova. Organizaţia a fost formată la 15 decembrie, curent, cu suportul Federaţiei Naţionale a Agricultorilor AGROinform şi are ca scop apărarea intereselor producătorilor de legume.

 

 

În cadrul adunării de constituire, membrii Asociaţiei au menţionat problemele cu care se confruntă sectorul de producere a legumelor. Una dintre cele mai mari ţine de faptul că în Republica Moldova nu există o evidenţă statistică a suprafeţele cultivate cu legume, a recoltelor şi a cantităţilor comercializate, ceea ce contribuie la crearea unui dezechilibru pe piaţă: oferte mari – preţuri mici şi invers. De asemenea, ei au afirmat că materialul semincer şi produsele de uz fito-sanitar comercializate în ţara noastră sunt necalitative şi se vând la preţuri exagerate

Producătorii consideră că prin coordonarea volumului de producere în cadrul Asociaţiei create, ei ar putea asigura cu legume nu doar piaţa locală, ci şi o parte din pieţele externe.

Asociaţia întruneşte 35 de legumicultori, iar calitatea de membru o poate obţine orice producător de legume din Moldova. Organizaţia va practica activităţi de lobby, va contribui la dezvoltarea membrilor ei şi va menţine dialogul între actorii implicaţi în sectorul legumelor.

 

Создание сайта Studio Webmaster