publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Cooperarea – motorul dezvoltării agriculturii

La data de 11 mai curent, AGROinform a organizat un atelier de lucru pentru managerii şi membrii cooperativelor de întreprinzător create sau dezvoltate cu suportul Federaţiei.

Scopul atelierului a fost de a informa cooperativele despre posibilităţi de finanţare din partea statului, dar şi de a evalua serviciile prestate, până în prezent, cooperativelor de către AGROinform şi de a îmbunătăţi calitatea asistenţei care urmează a fi acordată pentru viitor. Nicolae Ciubuc, vicedirector al Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi în Agricultură a prezentat proiectul de lege referitor la grupurile de producători.

img_5023


El a menţionat că în Regulamentul de subvenţionare a agriculturii pentru anul 2012, la iniţiativa Federaţiei AGROinform şi Federaţiei Fermierilor, este prevăzută o modalitate suplimentară de subvenţionare a cooperativelor, dar până la moment doar o singură cooperativă a depus dosarul pentru obţinerea subvenţiei.

 

Ciubuc a menţionat că în multe ţări europene este dezvoltată pe larg forma de organizare în grupuri de producători care se bucură de o serie de facilităţi şi soluţionează în comun o multitudine de probleme cu care se confruntă. Cooperativele de întreprinzător reprezintă de asemenea un grup de agricultori care se cooperează pentru a produce în comun sau vinde mai uşor ceea ce produc.

Până în prezent, cu suportul AGROinform au fost create şi asistate 31 de cooperative de întreprinzător, 15 dintre care sunt cooperative de marketing.

 

Создание сайта Studio Webmaster