publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Producătorii de legume din două raioane au participat la un schimb de experiență

La 31 mai, curent, producătorii de legume din cadrul cooperativei Legumicola Com, Ungheni,meleseni au vizitat cooperativa Legumicola Meleșeni, Călărași în cadrul unui schimb de experiență.
Producătorii au vizitat 6 complexe de seră în care sunt cultivate: roșii, castraveți și ardei dulci.
În cadrul întrunirii, fermierii și-au împărtășit din experiența proprie în producerea legumelor, soiuri, tehnologii. Ei au menționat că cea mai mare problemă cu care se confruntă este piața de desfacere. Producătorii de legume de la Meleșeni își vând producția preponderent la piața din Bălți. Membrii cooperativei Legumicola Com, Ungheni, reușesc să comercializeze, o parte din producție, prin intermediul supermarketurilor. Ei au relatat despre metoda de lucru cu aceste structuri.
"Așteptăm cu cea mai mare nerăbdare să ne asociem în cooperative, ca să putem realiza marfa mai ușor. În prezent, sunt membru al unei cooperative, dar nu am început încă să vindem împreună. Am reușit totuși să construim un frigider, dar din păcate am fost înșelați și ni s-a instalat utilaj vechi. În prezent, frigiderul nu funcționează deja al doilea an. În primul an am păstrat varză și s-a stricat din cauza că utilajul învechit nu a putut menține temperatura necesară. Acum suntem în proces de judecată și așteptăm soluționarea acestei probleme", a spus Anatolie Portnoi, producători din Meleșeni.
Schimbul de experiență a fost organizat cu suportul Federației Naționale a Agricultorilor din Moldova AGROinform, în cadrul proiectului: "Dezvoltarea organizațiilor de fermieri", finanțat de SCC, Suedia.

 

Создание сайта Studio Webmaster