publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

AGROinform își invită membrii la Adunarea Generală

img 9179

În plină desfășurare a campaniei de primăvară, 150 de producători agricoli se întrunesc pentru a discuta rezultatele pe care le-au obținut în anul trecut, dar și problemele și obstacolele cu care se confruntă în prezent.
Întrunirea are loc la 10 aprilie, curent, în cadrul Adunării Generale a Federaţia Naţională a Agricultorilor din Moldova AGROinform.
"Federația AGROinform a lansat în anul 2013 un șir de inițiative pentru a reprezenta și apăra interesele producătorilor agricoli privind: declararea agriculturii şi industriei alimentare drept ramuri prioritare ale economiei naţionale, majorarea fondului de subvenționare, instituirea impozitului unic în agricultură, Taxa pe Valoare Adăugată la producţia agricolă. Pentru soluționarea acestor probleme au fost stabilite parteneriate cu Uniunea Producătorilor Agricoli UniAgroProtect, Federaţia Naţională a Fermierilor şi alte asociaţii reprezentative de producători agricoli. În comun, organizaţiile de fermieri au organizat întruniri, atât cu organele de decizie, cât şi cu presa", a menționat Iurie Hurmuzachi, Vicedirector al Federației.
Pentru viitor, AGROinform va contribui la dezvoltarea unui mediul rural din Moldova atrăgător pentru trai și muncă, dotat cu infrastructura necesară și generând activități economice agricole și ne-agricole care vor contribui la creșterea economică locală și generală a țării. Prin urmare, AGROinform va deveni o organizație puternică, cu nivel ridicat de angajament și de sprijin din partea membrilor și durabilitate financiară sporită.
Egalitatea de gen și integrarea perspectivei de gen vor rămâne politici și instrumente importante în implementarea proiectelor și activităților federației.
În procesul de integrare în UE, diseminarea de informații și organizarea cursurilor de formare pentru fermieri membri "Cu privire la sistemele de producție din UE și bunele practici agricole aferente", va deveni un domeniu strategic.
Consolidarea poziției AGROinform în domeniul cooperării fermierilor va fi atinsă prin parteneriate cu părțile interesate implicate în acest domeniu, și anume: guvern şi proiectele internaționale în agricultură precum: USAID , IFAD, ACED, MCA. Asistența grupurilor de producători, determinată în conformitate cu noua lege, va deveni o provocare importantă pentru perioada vizată.
La Adunarea Generală vor participa finanțatori, reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Agenției de Intervenție și Plăți în Agricultură care vor răspunde la întrebările fermierilor.

 

Создание сайта Studio Webmaster