publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Asociațiile de fermieri solicită în mod repetat o întâlnire cu Iurie Leancă

img 5301

Reprezentanții asociațiilor de fermieri au declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că scumpirea carburanților a dus la pierderi de 200 de milioane de lei, iar dacă autoritățile nu vor reacționa la solicitările lor până la sfârșitul lui aprilie, își rezervă dreptul de a iesi la proteste.
Potrivit președintelui Uniunii asociațiilor producătorilor agricoli, Alexandru Slusari, stabilirea prețurilor la produsele petroliere este netransparentă, iar recentele scumpiri au pus pe brânci fermierii. „Nimeni nu înțelege, în afară de companiile petroliere, cum sunt stabilite prețurile. Faptul că recent aceste produse s-au scumpit de două ori cu câte 50 de bani a dus la ratări de venituri de 200 de milioane de lei din partea fermierilor. Noi cerem ca să fie liberalizată piața petrolieră, iar cel mai important să li se ofere fermierilor dreptul de a importa produse petroliere fără licență. Agricultorii sunt dispuși să plătească toate taxele și impozitele, numai să poată să reducă din cheltuielile pentru combustibil la lucrările agricole", a precizat Alexandru Slusari.
„Chiar dacă anul trecut fondul de subvenționare a sporit cu 100 mil. de lei, pierderile în urma scumpirii au ajuns la 200 de mil. lei.", a menționat Iurie Hurmuzachi, vice-directorul Federaţiei Naţionale a Agricultorilor din Moldova AGROinform.

Reprezentanții agricultorilor spun că s-au adresat premierului Iurie Leancă în vederea soluționării acestor probleme, iar dacă nu vor primi un răspuns până la sfârșitul lunii, vor ieși la proteste.

 

Создание сайта Studio Webmaster