publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Comisia specială caută soluții pentru agricultori

Au avut loc până acum două ședințe ale Comisiei speciale create să elaboreze și implementeze mai multe măsuri de sprijinire a agricultorilor. Comisia, constituită din deputați din toate fracțiunile parlamentare, membri ai Guvernului și reprezentanți ai organizațiilor de agricultori, trebuie să propună până pe data de 1 iulie 2015, proiecte legislative în vederea dezvoltării sectorului și susținerii producătorilor agricoli autohtoni. Prima ședință a comisiei speciale pentru elaborarea modificărilor legislative în vederea susținerii agricultorilor, a avut loc la începutul lunii iunie, fiind prezidată de Andrian Candu, președintele Parlamentului.

Subiectele discutate au vizat, în special, identificarea unor surse financiare suplimentare pentru majorarea Fondului de subvenționare a producătorilor agricoli, precum și posibilitatea de stabilire, începând cu acest an, a cotei 0% la impozitul pe venit, cu condiția reinvestirii venitului obținut în dezvoltarea propriei afaceri din domeniul agricol. În cadrul ședinței au fost discutate mai multe propuneri venite din partea reprezentanților agricultorilor, urmând ca acestea să fie analizate și identificate mecanisme clare de reglementare.

Unica întrebare rezolvată în cadrul celei de-a doua ședințe a Comisiei a fost hotărârea privind scutirea agricultorilor de la plata impozitelor pe venit pentru anul 2015. Pentru următoarea ședință a fost amânată examinarea problemelor ce țin de liberalizarea pieței carburanților.

 

Создание сайта Studio Webmaster