publicatii
istorii

 

 

Get Adobe Flash player

Moldovenii vor putea să-şi vândă mai uşor produsele pe pieţele din ţările vecine

black_sea

La 16 decembrie curent, Federaţia Naţională a Agricultorilor din Republica Moldova „AGROinform", în parteneriat cu Fundaţia pentru Promovarea Întreprinderilor Private, Mici şi Mijlocii (FPIPMM) din România (Galaţi) şi Fondul Regional de susţinere a antreprenorilor din Ucraina (Odessa) au lansat proiectul: "Facilitarea comerţului cu produse agro-alimentare în bazinul Mării Negre (FTAP)".

Proiectul trilateral va fi implementat pentru beneficiarii din Republica Moldova, România (judeţul Galaţi şi Constanţa), Ucraina (regiunile Izmail, Odessa, Kotovsk) şi va contribui la dezvoltarea economică şi socială mai puternică a regiunilor din Bazinul Mării Negre.

Scopul proiectului este de a stabili un parteneriat durabil pentru facilitarea comerţului angro cu produse alimentare în bazinul Mării Negre.

FTAP este destinat: producătorilor agricoli, antreprenorilor, furnizorilor de mijloace de producere, exportatorilor, ONG-urilor, proiectelor naţionale şi internaţionale, instituţiilor, ministerelor, agenţiilor, sistemelor informaţionale similare.

În cadrul proiectului va fi lansat site-ul www.agrimarket-blacksea.com prin intermediul căruia vor fi facilitate tranzacţii comerciale şi va include:

- monitorizarea preţurilor angro la fructe şi legume pe 10 pieţe agricole din 3 ţări (Republica Moldova, România şi Ucraina)

- baza de date a companiilor (producători, furnizări, intermediari, exportatori, procesatori)

- oferte comerciale ale companiilor

- suport analitic (studii, buletine săptămânale, articole, legislaţia ce reglementează comerţul)

Acest proiect va ajuta agricultorilor moldoveni se să apropie mai mult de piaţa Uniunii Europene, pentru că vor fi impuşi să prezinte doar marfă de calitate. Piaţa UE consumă anual produse-agroalimentare organice în valoare de aproximativ 25 de miliarde de euro, înregistrând o creşetere de 20 la sută. Totodată, consumul produselor cu certificat obişnuit de calitate au crescut cu 4 la sută.

Beneficiarii proiectului vor primi, de asemenea, consultanţă privind procedurile de export-import, suport la găsirea potenţialilor parteneri de afaceri în cadrul business-forumurilor, expoziţiilor din România, Ucraina şi Republica Moldova.

Proiectul „Facilitarea comerţului cu produse agro-alimentare în bazinul Mării Negre" este finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Comun „BLACK SEA 2007-2013".

 

Создание сайта Studio Webmaster